Alles wat je moet weten over Amsterdam Light Festival 2022 2023

Gedurende de donkere wintermaanden tovert Amsterdam de grachten om tot een uniek lichtspektakel in het Amsterdam Light Festival. Met bijzondere Amsterdam Light Festival kunstwerken is dit een te gekke ervaring om samen met je geliefde, vrienden of familie van een betoverende avond te genieten. Wat kun je dit jaar verwachten van Amsterdam Light Festival 2022 2023? Wanneer is het ‘ALF’ precies? En hoe ervaar je de magie van het lichtspektakel het beste? Je leest het in deze blog. 

Wat is het Amsterdam Light Festival 2022 2023?

Sinds de oprichting van het Amsterdam Light Festival in 2012 is het lichtkunstfestival uitgegroeid tot een van de grootste binnen Europa. Ieder jaar komen kunstenaars uit alle windstreken naar Amsterdam om een nieuwe tentoonstelling te creëren. 

Dit jaar vindt alweer de elfde editie van het canvas voor de lichtkunst plaats. Verreweg de meeste van de Amsterdam Light Festival kunstwerken bevinden zich op of rondom de grachten van de hoofdstad. Je kunt er uiteraard voor kiezen om de route te bewandelen met je gezin, vrienden of familie. Wie echter op zoek is naar een ware belevenis, stapt aan boord van een van onze boten om het Amsterdam Light Festival 2022 2023 vanaf het water te bewonderen. 

Het Amsterdam Light Festival is bovendien een ideaal festival voor alle leeftijden. Zo geniet je samen met je partner van een romantisch avondje uit, maar kijken de kinderen ook hun ogen uit bij alle magie van het festival. Door aan boord te stappen van de rondvaartboten hoef je zelf niets meer te doen dan plaats te nemen, achterover te leunen en te genieten van alle pracht die voorbijtrekt. Ideaal! 

Wanneer is het Amsterdam Light Festival?

Het Amsterdam Light Festival 2022 2023 opent gedurende de donkere wintermaanden op donderdag 1 december 2022 om 16:30 uur en eindigt op zondag 22 januari 2023 om 21:45 uur. Dagelijks zijn de bijzondere kunstwerken van 17:00 uur tot en met 23:00 uur verlicht. Een uitzondering hierop is oudejaarsavond. Het Amsterdam Light Festival is op die dag van 17:00 uur tot en met 20:00 uur. De verscheidene lichtjes in combinatie met de prachtige grachten maken het Amsterdam Light Festival 2022 2023 een waar lichtpuntje in de avonduren van de stad. Zeker zijn van een plekje op de boot? Reserveer dan hier uw Amsterdam Light Festival tickets

Het thema van de Amsterdam Light Festival kunstwerken

Ieder jaar kiest het ALF voor een bepaald thema waaraan de kunstwerken worden gekoppeld. Dit jaar, gedurende het elfde seizoen, is het thema van de Amsterdam Light Festival kunstwerken ´Imagine Beyond´. 

Het festival neemt je mee naar een magische, betoverende wereld. Terwijl de wereld voortbeweegt, droom je mee en overstijg je het hier-en-nu. Je ziet toekomstbeelden van pratende lampen en virtuele bruggen. En stroomt het water nu omhoog? Laat je fantasie de vrije loop gaan gedurende je ontdekkingstocht over de Amsterdamse grachten. 

In totaal zijn er ongeveer twintig speciaal geselecteerde lichtkunstwerken aanwezig, gemaakt door zowel nationale als internationale kunstenaars. Benieuwd naar de kunstwerken van voorgaande edities? Check dan dit overzicht van alle kunstwerken van vorige ALF edities .

Amsterdam light festival 2022
Artist impression van Edwin Baruch, “LightGate”

Ontdek het Amsterdam Light Festival per boot

Ervaar een Amsterdam Light Festival boottocht met de boot voor dé ultieme belevenis op de Amsterdamse grachten. Starboard Boats biedt verschillende Amsterdam Light Festival rondvaarten aan. In een kleine groep geniet je van een comfortabele tocht in een overdekte en verwarmde elektrische boot. Bovendien bieden de heater en extra dekens maximaal comfort tijdens de tocht. 

Onder het genot van een drankje vertelt de audiogids je tijdens de 75 minuten durende tour alles over de prachtige kunstwerken die aan je voorbij trekken. Daarnaast is er alle ruimte om gezellig met elkaar te kletsen gedurende de Amsterdam Light Festival rondvaart. Duidelijk een feest wat je niet mag missen dus! 

Ervaar een eerste klas elektrische Amsterdam light festival rondvaart sloep

Voor de Amsterdam Light Festival rondvaart reis je op een moderne en elektrische boot, zodat je duurzaam over de grachten vaart. De Amsterdam Light Festival rondvaart sloep biedt plek aan 25 personen, waardoor de boot zowel intiem als ruim aanvoelt. Tijdens de tocht is aan alles gedacht. Zo is er onder meer een toilet aanwezig voor comfort. Verder biedt Starboard Boats aanvullend een drankje en een hapje aan tijdens de tocht. 

Amsterdam Light Festival 2022 locaties tijdens de vaart

De Amsterdam Light Festival rondvaart met de sloep begint vanaf The Jungle Dock. Daarna vaar je langs de eeuwenoude en pittoreske waterwegen van Amsterdam-Oost, zoals Oosterdok, Oudeschans, de rivier de Amstel en de Nieuwe Keizersgracht. Vervolgens kom je langs de Plantage Muidergracht en eindigt de reis bij het Entrepotdok. 

Het adres van het beginpunt van de Amsterdam Light Festival 2022 locaties is Jungle Dock, Amstel 178, 1017 AE Amsterdam. Dit bevindt zich achter het Rembrandtplein. 

Iedere dag begint de Amsterdam Light Festival rondvaart om 15:45, 17:00, 18:15, 20:00 en 21:15 uur. 

Houd er hierbij rekening mee dat vanwege verkeer op de grachten de tours tot 30 minuten later kunnen beginnen, zeker gedurende de vakantieperiode van 24 december tot 6 januari. De tarieven voor de publieke rondvaarttochten bedragen € 35,- per persoon voor volwassenen en € 20,- voor kinderen inclusief open bar en ALF fee. 

Privé boot huren Amsterdam Light Festival

Als je van plan bent om een privé boot te huren voor het Amsterdam Light Festival, ben je bij Starboard Boats aan het juiste adres. Bij de voorgaande edities heeft de organisatie al meer dan 3000 gasten ontvangen op de nieuwe elektrische boten. Maak een rondvaarttocht met maximaal 30 personen op een prachtige sloep, inclusief Amsterdam Light Festival tickets. De boot huren voor het Amsterdam Light Festival is geschikt voor alle leeftijden. Bovendien kun je een Amsterdam Light Festival rondvaart maken met en zonder open bar. Starboard Boats hanteert bovendien een flexibel annuleringsbeleid. 

Op zoek naar een professioneel Amsterdam Light Festival boot?

Starboard boats is een jonge rederij die mooie rondvaarttochten over de Amsterdamse grachten aanbiedt. Met een enthousiast en passievol team zetten we ons beste beentje voor om een onvergetelijke ervaring te maken op het water. Het prachtige straatbeeld, de vrije leefstijl en de kleurrijke Amsterdammers maken een bezoek aan de hoofdstad al bijzonder. Met de Amsterdam Light Festival boot van Starboard Boats maak je de rondvaart het hoogtepunt van je bezoek. Je vaart langs de mooiste plekken op het water. Met goed weer bekijk je het lichtspektakel vanaf het open achterdek, terwijl je bij minder mooi weer overdekt en comfortabel binnen verblijft. 

Op aanvraag levert Starboard Boats naast een gevarieerde selectie aan dranken zelfs een lunch of diner aan boord. Van sushi tot mediterraanse schalen of zelfs een barbecue; informeer naar de mogelijkheden voor je favoriete rondvaarttocht. Leun simpelweg achterover en geniet van een zee van lichtjes tijdens een prachtige rondvaart over het water. 

Reserveer meteen je tickets voor het Amsterdam Light Festival

Kun je niet wachten om aan boord te stappen van de rondvaartboot voor het Amsterdam Light Festival 2022 2023? Net als de voorgaande edities ontvangen de schippers en hosts je met een warm welkom op de sloep. Terwijl je vaart over het water worden smakelijke drankjes geserveerd. Laat je betoveren door de magische wereld van Amsterdam Light Festival vanaf het water! Reserveer hier je tickets