Amsterdam Light Festival 2019

Met het ongekende succes van het festival van vorig jaar in ons achterhoofd kijkt Starboard Boats uit naar Amsterdam Light Festival 2019! Vorig jaar  konden we meer dan 2000 gasten verwelkomen op onze gloednieuwe boot, we hopen natuurlijk veel van deze gasten terug te zien maar we begroeten ook nieuwe gezichten om te genieten van dit fantastische jaarlijkse festival.

Lichtfestival Amsterdam

Het festival loopt dit jaar van eind november tot half januari. In deze donkere wintermaanden zijn de fel verlichte installaties langs de oude grachten een prachtig aanzicht!

Amsterdam Light Festival Route

De beste manier om van het lichtfestival te genieten is natuurlijk met een rondvaart door de stad! De route begint vanaf de sea palace steiger naast centraal station. Vanaf hier gaat de route door enkele van de meest pittoreske en historische waterwegen van het stadscentrum. Vanaf de Leidsegracht varen de boten langs de historische Herengracht – beschouwd als het belangrijkste kanaal in de stad vanwege de rol van de inwoners (de rijkste kooplieden van de stad en de invloedrijkste burgemeesters en regenten) in de Nederlandse Gouden Eeuw. We varen verder en gaan langs de Reguliersgracht en genieten van de aanblik van de beroemde ‘7 bruggen’. Hierna komen we bij de rivier de Amstel waar we onder de prachtig verlichte Magere Brug door zullen varen, richting de Heineken Experience. Daar varen we langs en dan zo weer terug naar centraal station

Amsterdam Light Festival Rondvaart

Zoals voorheen, zal de boottocht dit jaar worden geleid door onze lokale schippers en gastheren. Drankjes worden gedurende de hele duur van deze cruise geserveerd. Onze Amsterdam Light Festival rondvaart zal elke 30 minuten vanaf de sea palace steiger vertrekken. Elke rondvaart duurt ongeveer een uur, gedurende we alle installaties van het lichtfestival zullen tegenkomen. We hopen dat u net zo uitkijkt naar het evenement van dit jaar als wij en we kijken ernaar uit u aan boord van onze boot te verwelkomen!

Meer informatie

 • Details

  • 75 minuten ALF cruise
  • Maximaal 25 personen
  • Overdekte boot
  • Open achterdek
  • Toilet aan boord
  • Elektrische motor
  • Verwarmde kussens
  • Engels sprekende gids

Loading...

Cancellation policy

 • Openbare kaarten – Kunnen gratis worden geannuleerd tot twee dagen voor de tocht
 • Privé tocht –Kan gratis worden geannuleerd tot een week  voor de tocht

Beste ALF Cruise in Amsterdam

Laat Starboard Boats u leiden door de wonderlijke lichtgevende kunstwereld en geniet van een eersteklas tour in onze moderne, comfortabele en verwarmde boot met toiletten aan boord. Tijdens de 75 minuten durende tocht zal onze speciaal hiervoor opgeleide gids je meenemen langs de kunstwerken op de kade en in de grachten. Deze intieme cruise voor groepen van maximaal 20 personen, inclusief optioneel volledig verzorgde hapjes en drankjes, is absoluut het lichtpuntje van uw trip naar Amsterdam!

Amsterdam Light Festival tickets

De tours vertrekken dagelijks vanaf Kamperbrug (Centraal Station) om 17:00, 18:15, 19:45 en 21:00 uur.
Tickets kosten slechts €24 voor volwassenen en €12 voor kinderen inclusief Amsterdam Light Festival fee.
De plekken voor onze ALF cruises zijn gelimiteerd, dus zorg dat je snel jouw kaartje bemachtigt voor deze zevende editie van het Amsterdam Light Festival!

Startlocatie: Kamperbrug, naast centraal station.
Door drukte op de grachten kunnen onze tours tot 30 minuten later starten in de vakantie periode. (24-12 tot 06-01)

Amsterdam Boat Rental
Note: If you bring your own drinks, you will be charged 50€. 

Ervaar de Amsterdamse grachten

Vragen?

Neem gerust contact op voor vragen

Let's get in touch
Make your reservation