De wallen van Amsterdam

De wallen voor ons, The Red Light District voor toeristen. Dit klein stukje van onze grote hoofdstad is wereldwijd bekend. De naam, the red light district, komt van het rode licht wat s’ avonds door de hele buurt te zien is. Wist je  dat het rode licht ervoor zorgt dat de huid mooier lijkt? De wallen staat natuurlijk bekend om de prostituees, wat pas sinds het jaar 2000 legaal is in Nederland, maar naast de prostituees zijn er nog veel meer dingen te doen!

Wat te doen op de wallen?

De wallen ligt ten oosten van het damrak en wordt omringt door de Warmoesstraat, de Zeedijk en de Nieuwmarkt. Op deze plekjes zijn veel leuke restaurantjes, cafés en winkels te vinden om er lekker een dagje op uit te gaan. 

 

Kronkelende kein steegjes 

Dit gebied is naast alle ‘rode raampjes’ ook een van het oudste en mooiste stukjes van Amsterdam. Je kan hier onder andere de kronkelende keien steegjes met een magische tintje van de 14de eeuwse architectuur vinden of een wandeling maken langs de grachten. 

 

De wallen vanaf het water 

De wallen zijn tevens heel goed te bewonderen vanaf het water tijdens een luxe boottocht met kapitein, zowel s’ ochtends als s’ avonds. De kapitein zal al zijn verhalen en weetjes over dit gebied vertellen, waardoor jouw boottocht onvergetelijk wordt! 

 

De Oude Kerk

De Oude Kerk komt oorspronkelijk uit de 13e eeuw en is daarmee het oudste gebouw van Amsterdam. Naast de eredienst van de protestantse gemeente die hier nog iedere zondagochtend gehouden wordt, is de kerk toegankelijk als museum. In het museum zijn verschillende dingen te vinden zoals kunst, erfgoed en muziek van verschillende ambachtslieden, orgelbouwers, kunstenaars en schilders van vroeger. 

 

Bezoek één van de verschillende museums op de wallen

Naast de Oude Kerk zijn er nog veel meer andere musea in het gebied te vinden. Verschillende musea voor jong en oud en ook nog is op loopafstand van elkaar! 

 

Ons‘lieve heer op Solder 

Dit is een van de meest bijzondere musea van de wallen. Bezoekers komen binnen in een zeldzaam grachtenpand, wat is gebouwd in de 17e eeuw. Via smalle gangetjes en trappetjes kom je terecht in woonkamers, keukens en slaapkamers met historische inrichting. Dan door naar zolder, waar je uiteindelijk een complete kerk tegenkomt. 

 

Allard Pierson 

In het Allard Pierson museum maak je een reis door meer dan 10.000 jaar cultuurgeschiedenis. Alle collecties van de Universiteit van Amsterdam worden hier gedeeld met de wetenschap en publiek door middel van verschillende tentoonstellingen. 

 

Museum of Prostitution 

Dit museum past natuurlijk wel heel erg bij waarom de wallen nou eigenlijk zo bekend is. Het geeft de sfeer weer van de prostitutie industrie van alle voorgaande jaren. Het musea is daarom erg interessant en geeft zelfs ook nog is de mogelijkheid om zelf voor het raam te zitten, wanneer de menigte voorbij loopt op straat. 

Kroegentocht wallen

Maak je klaar voor een van de beste avondje uit ooit! Als je van het nachtleven houdt en je wilt iets doen met vrienden is een kroegentocht door de wallen er leuk om te doen. Een professionele gids neemt je niet alleen mee naar de coffeeshops en prostituees, maar ook naar verschillende seksshops, stripclubs, seks theaters en typisch Nederlandse cafés. Kortom, een en al pret! 

De Wallen
De Amsterdamse Wallen