Top 5 terrassen in Amsterdam om aan te meren met een boot

Terrassen bezoeken tijdens de Covid-19

We leven in een rare en onzekere tijd. Het weer wordt steeds warmer en waar we normaal heerlijk op terrassen zouden vertoeven zitten we nu thuis. We mogen alleen nog voor het hoognodige naar buiten. Dit is voor iedereen vervelend, zo ook voor horeca ondernemers. Alle horecagelegenheden lijden hier onder. De overvolle terrassen waar je normaal moet vechten om je plekje zijn nu allemaal leeg. We hopen dat het er natuurlijk snel anders uit gaat zien en dat we ook weer de gezelligheid op terrassen kunnen opzoeken. Als het eenmaal zo ver is zijn er een aantal terrassen die je absoluut niet mag overslaan.


Rondvaarten Amsterdam

Als we straks allemaal weer mogen genieten van de zalige terrassen is het een leuk idee om te gaan terrashoppen. Zo kan je op één dag verschillende terrasjes bezoeken. Je kunt dit te voet doen maar ook per boot. Wist je namelijk dat er heel veel terrassen in Amsterdam zijn waar je kunt aanmeren met je boot? Heb je geen eigen boot dan kun je bij Starboard Boats een privé boot huren. Heb je de boot geregeld, dan is het tijd om de terrassen te bezoeken. Deze 5 terrassen mag je in ieder geval niet overslaan. Zo worden rondvaarten door Amsterdam direct een stuk leuker.

Amsterdamse terrassen waar je kunt aanmeren met je boot

1. Hotel De Goudfazant – Aambeeldstraat 10 H
Hotel De Goudfazant is een hotel en restaurant met een hele hippe en industriële vibe. Het is de perfecte combinatie van chique en rauw met een echt Amsterdams tintje. Je kunt er heerlijk eten en drinken. Op maandagen zijn ze gesloten, maar alle overige dagen van de week zijn ze geopend.

Luxe Rondvaart in Amsterdam
Luxe Rondvaart in Amsterdam

2. Café Hesp – Weesperzijde 130-131Momenteel in verband met het Coronavirus gesloten maar normaal is deze toko 7 dagen per week geopend. Het is een heel hip café met een gigantisch groot buiten terras. Je zit er heerlijk in de zon waar je kunt genieten van één van de speciale bieren die ze op hun menukaart hebben staan. Is bier niet je ding kan je er ook terecht voor een wijntje, lekkere cocktails of non-alcoholische dranken. Café Hesp is ook al open tijdens de ontbijt uren, dus ga je in de vroege uurtjes varen, maak hier dan zeker even een stop.

3. Meneer Nieges – Westerdoksdijk 40
Meneer Nieges is 7 dagen per week open en heeft een heel ruim terras. Buiten is het terras heel gemoedelijk ingericht. Er zijn veel knusse hoekjes waar je je even volledig kunt terugtrekken met je gezelschap. Deze gezelligheid trekt zich ook door naar binnen. De style van Meneer Nieges is een combinatie tussen industrieel en bohemian chique. De grote stalen wanden en koperen lampen bieden een mooi contrast met de schommels in het café die voorzien zijn van gekleurde sierkussens. Meneer Nieges is dé perfecte locatie voor tijdens een date of een gezellig middagje met vrienden.

4. Stadscafe van Mechelen Amsterdam – Sloterkade 96-97
Dit is een grote favoriet onder de Amsterdamse locals. Het is een café waar ze zich specialiseren in Belgische bieren. Je kunt er heerlijk aan het water vertoeven en genieten van al het lekkers op de menukaart. Want naast de Belgische bieren bieden ze hier ook andere Vlaamse specialiteiten aan zoals de Vlaamse Stoofschotels en kaaskroketjes.

5. Café Lennep – Jacob van Lennepkade 33
Café Lennep is een ouderwets gezellige bruine kroeg met een modern tintje. De sfeer in het café voelt heel authentiek Amsterdams aan. De menukaart staat ook heel hoog aangeschreven. Het is niet wat je in een bruine kroeg verwacht. Ze bieden heerlijke gerechten aan die niet afdoen aan de betere restaurants van de stad. Het terras aan het water staat vol met echte picknicktafels waar je met je gezelschap heerlijk kunt genieten van de zon, het water en het overheerlijke eten!

6.Jungle Club Amsterdam – Amstel 178
Jungle club is een bar en discotheek met een mooi terras op een rondvaartsteiger aan de Amstel. Niet alleen zit je lekker in het zonnetje, maar je hebt een prachtig uitzicht over de Stopera en ziet elke minuut meerdere bootjes langvaren. Naast het terras is Jungle ook misschien we leukste evenement locatie in Amsterdam

Wanneer het straks weer tijd is voor een boottocht door Amsterdam weet je nu welke hotspots je niet mag vergeten te bezoeken! Veel plezier alvast!

Alle mooie plekjes van Amsterdam al verkent?
Tussen Amsterdam en Schiphol ligt het prachtige gebied Badhoevedorp. Een ondernemers familie heeft hier Q Beach opgezet, het nummer èèn restaurant in Badhoevedorp. U waant zich daadwerkelijk op het strand.
Overweg ook eens om een mooie boottocht door Giethoorn te maken! Vind hier alle informatie voor uw Giethoorn Hotel

Zodra de COVID restricties worden opgeheven en de grenzen weer zullen openen zullen wij ook weer een aantal tour guide vacatures uit zetten. Neem bij interesse gerust contact op.