Wat te doen in Amsterdam?

Amsterdam is een van de populairste steden in Europa. Het hele jaar door komen er veel toeristen van over de hele wereld op bezoek om deze mooie stad te bewonderen en ook bij toeristen uit ons eigen land is Amsterdam een goede bestemming om er is even lekker op uit te gaan. Maar wat is er nou eigenlijk allemaal te doen in onze hoofdstad?

Dagje uit in Amsterdam

Een dagje er op uit met het gezin is natuurlijk al hartstikke leuk, maar wat kan je nou eigenlijk allemaal doen in een dagje Amsterdam? Wat zijn de leukste plekjes en wat zijn dingen die je echt een keer moet hebben gedaan? 

Boek een luxe Boottocht

De stad staat bekend om zijn mooie en unieke grachten die te vinden zijn door de hele stad. Een dagje varen mag daarom niet missen tijdens een dagje uit in de hoofdstad. Geniet van lekkere hapjes en drankjes op een privé rondvaart door Amsterdam met een professionele kapitein om zo de stad te ontdekken. Wat wil je nog meer dan een amsterdam borrel boot
of een Amsterdam BBQ boot

Schommelen op de ADAM-toren

Boven op de ADAM-toren heb je het beste uitzicht over de stad. Je kunt er gaan lunchen, een drankje doen of gewoon even lekker het uitzicht bekijken. Op de ADAM-toren heb je ook een schommel, waar je net iets over de rand kan schommelen. Het klinkt misschien een beetje eng, maar het is zeker het proberen waard. 

Dierentuin bezoek bij Artis

Artis is een dierentuin in gelegen in het oosten van in de stad. Even bij de olifanten kijken, de giraffen observeren of naar de flamingo’s kijken onder het genot van een lekker kopje koffie. Een bezoekje aan de dierentuin is weer eens wat anders dan een museum en mag zeker niet ontbreken aan een dagje uit in Amsterdam.

 

Wat is er te doen in het Amsterdamse bos?

Het Amsterdamse bos staat bekend om zijn prachtige wandelroutes voor jong & oud. Een rondje wandelen en daarna een lekker kopje koffie drinken bij Grand Café de Bosbaan of met mooi weer gezellig picknicken in het gras. Daarnaast zijn er ook nog een aantal andere leuke activiteiten om te doen. 

Bezoek aan de Geitenboerderij

Midden in het Amsterdamse bos bevindt zich de geitenboerderij Ridammerhoeve. Geitjes, kippen, varkens, koeien en paarden lopen hier allemaal rond, dus als je een echte dierenvriend bent moet je hier zeker even langs gaan. 

Pannenkoeken eten bij boerderij Meerzicht

Moe van de boswandeling? Ga dan even lekker pannenkoeken eten bij boerderij Meerzicht. Een pannenkoek met appel, spek, stroop, banaan, noem het maar op. Iedere pannenkoek die je maar kunt bedenken, kan je bij boerderij Meerzicht bestellen. Hmmmm!

 

Kano huren

Hou je van sportief bezig zijn? Huur dan een kano, kajak of een waterfiets bij Kanoverhuur Amsterdamse Bos. Een ontzettend leuke activiteit voor het hele gezin om zo optimaal te kunnen genieten van dit mooie stukje natuur. 

 

Wat te doen in Amsterdam als het regent?

Alle bovenstaande activiteiten kunnen eigenlijk niet ontbreken aan een dagje uit in Amsterdam, maar wat is er te doen in de stad als het regent? 

Bezoek aan verschillende musea

Mocht je toch de verkeerde dag qua weer hebben uitgekozen voor een dagje Amsterdam, zijn er veel leuke en interessante musea om te bezoeken. Zo kun je bijvoorbeeld De Nachtwacht van dichtbij bewonderen in het Rijksmuseum, een stapje wagen in Van Goghs wereld in het Van Gogh museum of even terug naar de oorlog in het Anne Frank Huis.

Bier proeven in een bierbrouwerij

In Amsterdam bruist het van de bierbrouwerijen, wat voor veel liefhebbers goed nieuws is. Ben jij een liefhebber van bier en vind je het leuk om eens wat nieuwe soorten uit te proberen? Ga dan eens langs bij Brouwerij ‘t IJ, Brouwerij Troost of De Bierfabriek voor een van hun overheerlijke biertjes. 

Shoppen

Winkel in, winkel uit. Shoppen is de perfecte bezigheid wanneer het regent en nu is Amsterdam ook nog is een hele leuk stad om te shoppen. De bekende winkels vind je in de Kalverstraat en Nieuwendijk, de luxueuze winkels vind je in de PC Hooftstraat en de vintage winkeltjes vind je in de Negen Straatjes.