Canal Cleanups

Werken richting een duurzaam Amsterdam

Wij hebben als doel om onze aanwezigheid op de Amsterdamse grachten om te zetten in een positieve bijdrage voor het millieu.

Sinds onze oprichting in 2018 heeft Starboard Boats duurzaamheid en het beperken van onze impact op het millieu als een prioriteit beschouwd. Wij willen ervoor zorgen dat ook de komende generaties de schoonheid en rijkdom van de Amsterdamse grachten kunnen ervaren. In samenwerking met een aantal partners proberen wij onze impact op het millieu tegen te gaan.

Door middel van kleine stapjes zoals het recyclen van ons bedrijfsafval en maandelijkse plastic vis evenementen proberen wij altijd om de stad zo schoon mogelijk te krijgen. Wij gebruiken schone elektrische boten voor onze tours, dit is belangrijk voor ons duurzame beleid.

Starboard boats heeft ons geholpen met het organiseren van een plastic vis evenenent door de Amsterdam grachten Deze leuke boottocht was een mooie manier om nieuwe collegas in een informele en leuke setting te ontmoeten. De Starboard Crews heeft zowel voor als tijdens de boottocht op een professionele manier voor ons gezorgd.

- Hein Brekelmans

Head Sustainable Finance Desk

-ABN AMRO-

Canal Cleanup

Onze maandelijkse plastic vistochten in samenwerking met WeWork, Sandemans NEW Europe en andere partners zijn een goede manier om een middag door te brengen op het water, te werken aan teambuilding en de grachten schoon te maken van vervuilend plastic.

Nadat wij plastic uit de grachten hebben gevist geven wij dit door aan onze partners van Sharepack. Dit brilliante bedrijf zet plastic om in dagelijkse items als kantoor lampen, klokken en kinderspeelgoed. Ze maken er zelfs souvenir sleutelhangers van voor onze gasten! Dit is een unieke methode om negativiteit om te zetten in positiviteit. Tonnen aan plastic die jaarlijks in de grachten belanden, kunnen nu worden omgetoverd tot iets moois. Deze objecten zijn ook een reminder voor het belang om afval op een verantwoordelijke manier te verwerken.

Amsterdam recycling met Starboard Boats

De centrale grachten zijn deel van de UNESCO world heritage site en zijn eeuwen oud. Bijna 4 miljoen mensen bevinden zich jaarlijks op dit water om de schoonheid van de binnenstad te ervaren. Als een lokale tour organisator, is het belangrijk om onze verantwoording te nemen zodat onze grachten ook in de toekomst mooi en schoon kunnen blijven. Starboard Boats en onze partners zullen er voor zorgen dat dit het geval blijft en zijn constant op zoek naar nieuwe methodes om dit te verzekeren.