De Inwoners van Amsterdam

Inwoners van Amsterdam

Amsterdam is de laatste jaren enorm hard gegroeid. Dit komt onder anderen doordat stadsdeel Noord erg populair is geworden en er steeds meer huizen bij zijn gekomen. In 1959 telde de stad bijna 250.000woningen en op 1 januari 2019 waren dat er ongeveer 440.000. Hoeveel inwoners zullen er in al deze huizen wonen? 

Hoeveel inwoners heeft Amsterdam?

Momenteel wonen er meer mensen dan ooit tevoren in Amsterdam. In november 2019 telde de stad 873.200 inwoners en men verwacht dat er in 2023 een record aantal inwoners zal zijn van maar liefst 1 miljoen. Met een inwonersaantal van 1 miljoen zal Amsterdam officieel een metropool worden. 

Onze hoofdstad is zo enorm aan het groeien doordat er steeds meer huizen bij komen. In Amsterdam Noord komen er veel nieuwe woningen bij en dus ook veel nieuwe inwoners. Naast het feit dat de stad meer en meer inwoners heeft gekregen, hebben de Amsterdammers wel steeds meer ruimte gekregen. In 1959 woonde men gemiddeld met 3,5 personen in een huis en nu is dat gemiddeld 1,95. Wat een ruimte!

Hoeveel nationaliteiten wonen er in Amsterdam?

In de stad wonen maar liefst 180 verschillende nationaliteiten. Dit is meer dan andere grote steden zoals Antwerpen met 164 verschillende nationaliteiten en New York met 150 verschillende nationaliteiten. In Amsterdam wonen Fransen, Ieren, Britten, Marokkanen, Amerikanen, Turken, Australiërs, Israëliërs, Belgen, Duitsers, noem maar op. Dit is nog maar een kleine opsomming van een aantal nationaliteiten die je kunt tegenkomen in Amsterdam, maar er zijn er nog veel meer!

Hoeveel toeristen komen er jaarlijks op bezoek in Amsterdam?

Onze hoofdstad is voor ons natuurlijk al heel bekend, maar nog veel bekender voor toeristen uit andere landen. Iedere jaar weer, komen er miljoenen toeristen naar Amsterdam, voor vakanties, uitjes, weekendjes weg en wat nog meer. In 2019 kwamen er ruim 20,1 miljoen toeristen naar de stad, waarvan meer dan de helft uit Duitsland, België of Engeland kwamen. Voor de toeristen is er ook veel te doen, wat Amsterdam de perfecte stad maakt voor een stedentrip. Verschillende musea bezoeken, op kroegentocht op het Leidseplein of de prachtige grachten bewonderen tijdens een luxe boottocht.